| | | |
---|
| Описание на професия | |
---|
| Посетена: 3932 | |
---|
| | |
---|
| | Помощник-готвач | Извършва подготвителни работи в кухнята на ресторанта или заведението за хранене | Задължения, характеризиращи длъжността: | Извършва първичната обработка на продуктите, предназначени за производството на отделните ястия.
Почиства и нарязва ръчно или машинно зеленчуци, размразява месо и риба и извършва първична обработка на субпродукти.
Грижи се за съхранение на продуктите, полуфабрикатите и готовата продукция, съгласно технологическите и санитарни изисквания.
Извършва хигиенни операции по поддържане на работното място. | Образование: | Свидетелство за издържан курс за готвачи или средно образование по технология на храненето. | Потенциални работодатели: | Всички ресторанти, заведения за хранене, барове и клубове | | Назад |
|